Wij hebben op dit moment onderstaande objecten in de verkoop. Indien u belangstelling heeft kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met ons opnemen.

 

dsc06509

 

 

Wij hebben een aantal prachtige sierpijpen gemaakt. Deze pijp is handgemaakt van hoog tingehalte. Het labium is voorzien van 24 karaats bladgoud.


De pijp is geplaats op een mahoniehouten hangertje met sokkeltje zodat u hem eenvoudig aan de muur kan hangen. Het geheel is ca. 65 cm hoog, de pijp heeft een diameter van ca. 32 mm. In verband met de kwetsbaarheid kan de pijp niet worden opgestuurd; een klein deukje in de pijp is funest, want dit is vrijwel niet onzichtbaar uit te deuken.

De prijs van een sierpijp bedraagt 150,- excl. BTW. Deze prijs is een vanafprijs, afhankelijk van het model kan dit nog enkele tientjes duurder uitvallen. Een mooi geschenk voor bijvoorbeeld het jubileum van uw organist!

 

 

VAN DAM orgel

Wij beschikken over een fraai éénklaviers Van Dam-orgel, afkomstig uit de Doopsgezinde kerk van Den Hoorn (Texel).

Dit éénklaviers instrument (C-g’’’) met aangehangen pedaalklavier (C-g°) heeft de volgende dispositie:

Prestant 8 voet (C t/m Dis hout)

Violon 8 voet

Holpijp 8 voet (groot octaaf hout)

Octaaf 4 voet

Fluit 4 voet

Fugara 2 voet

Muet

Op de plaats van de Muet is het mogelijk een 8 voets tongwerk, Cornet 3 sterk discant of een Quintfluit 3 voet te plaatsen.

Het werd gebouwd in 1912. Het in vrijwel originele staat verkerende mechanische sleeplade-orgel is uitgevoerd in de traditie van Van Dam met een balg met dubbele vouw, handpompinstallatie, klavier met ivoorbeleg, ebben bakstukken en -registerknoppen.

Van de orgelkas is het front en dak verdwenen. Dit kan in stijl worden bijgemaakt of worden aangepast aan een nieuwe lokatie. De originele zinken frontpijpen zijn nog aanwezig. Het front heeft er mogelijk zo uitgezien als bijgaande foto.

 

vandam

 

Als u belangstelling heeft voor dit instrument, neem dan contact met ons op voor vrijblijvende inlichtingen.

 

 

Mart Vermeulen-orgel

 

Fraai balustradeorgel met zijkantbespeling is gemaakt in 1910 voor de Gereformeerde Kerk van Stad aan het Haringvliet.

Door ons bedrijf is het gerestaureerd in 1983, het verkeert in goede staat. Bijpassende balustraden zijn nog aanwezig.

 

MVermeulen

 

Dispositie:

Prestant 8 voet

Holpijp 8 voet

Viola di Gamba 8 voet

Vox Celeste 8 voet

Prestant 4 voet

Fluit 4 voet

Quint 3 voet

Octaaf 2 voet

Tremulant/Ventiel

Klavier C- f3 Pedaal C-d1

 

Dit orgel is onlangs verkocht naar Sint Petersburg; Het wordt daar momenteel opgebouwd in de Hollandse Kerk aan de Nevsky Prospect 20. Het werk aan dit instrument is al vijf keer op de russische televisie geweest; een uitzending daarvan kunt u bekijken op:


https://vk.com/video-148235461_456268897

 

of


https://topspb.tv/programs/stories/499545/